Irena Potočar Papež – avtorica knjig Bonton (bonbon) za vsak dan in Jezikovna odličnost

je tako strnila misli o unikatnem nakitu, ki da piko na i poslovnemu videzu:

“Moje delo je moja najljubša sladica. Če seveda odmislim družino, ki je moj napajalnik energije, kreator ljubezni in vir najbolj drznih idej.

To sladico si privoščim praktično vsak dan brez slabe vesti, saj njena vrednost ni v kalorijah, ampak v zadovoljstvu, sreči, navdušenju, izpopolnjenosti … Tako življenje razumem in tako ga živim. Tako ga sprejemam vsak dan znova, ko odprem oči in odgrnem zavese v nov dan, ki mi ponuja nove izzive in priložnosti. Nenehno sem na preži in svoje potenciale razvijam ter plemenitim na vsakem koraku. Moje delo je namreč prepleteno z opazovanjem, izobraževanjem in svetovanjem. Ena od tem, s katerimi se ukvarjam, je tudi poslovni bonton. Čeprav je ta na videz enostaven, ljudje šele ob spodrsljajih in zadregah ugotovijo, da je tovrstno izobraževanje in posledično znanje potrebno ter pomembno.

S poslovnim bontonom je povezanih še več tem: komuniciranje, postavljanje ciljev, javno nastopanje, netiketa … In prav to so področja, s katerimi se ukvarjam, saj jih vsak potrebuje tako na zasebnem kot poslovnem odru življenja. Na predavanjih velikokrat udeležencem govorim o pomenu (prvega) vtisa, ki je sestavljen iz besedne in nebesedne govorice.

Pri nebesednem imajo veliko sporočilno vrednost tudi dodatki, s katerimi popestrimo svojo poslovno zunanjo podobo. Ob torbici, pokrivalu, ruti, šalu, pasu … je to tudi NAKIT. Ta je pomembno dopolnilo celostne podobe tako moškega kot ženske. V posebnih primerih, ko poslovneži navežejo dolgotrajnejše vezi, je nakit tudi darilo kot znak posebne pozornosti.

Vam je že kdo rekel, da imate izviren, poseben in lep poslovni slog oblačenja? Morda vas katera celo posnema? Ali pa imate vi kakšno tovrstno vzornico?

Če želite svoj poslovni izgled še izpiliti, bodite drzne, a ne predrzne. Poigrajte se z modnimi dodatki v obliki unikatnega nakita. K poslovni obleki, h kostimu ali k elegantnim hlačam in bluzi dodajte piko na i z nakitom, ki bo odražal vas – vašo osebnost, življenjski stil, poslovnost, naravnanost …

Zagotovo imate svojo poslovno strategijo in poslanstvo. Imejte tudi edinstven slog, k čemur pripomore lep nakit. »Bodi to, kar si. Ostalih je že tako preveč,« je rekel Tone Pavček. Torej … z nakitom Mihaele Kežman do izvirnega osebnega sloga. Mene je Mihaela s svojim mojstrstvom navdušila. Vem, da bo tudi vas. Zato le pogumno!

Ženska, ki zna svojo poslovno podobo dopolniti z ustreznim nakitom, je po navadi uspešna, odločna, samozavestna in odločna. Vse to pa so lastnosti, ki so v poslovnem svetu še kako pomembne.

Veliko namigov o (poslovnem) bontonu in kulturi vedenja ter dialoga v različnih situacijah in okoljih najdete tudi v moji knjigi Bonton (bonbon) za vsak dan. Sicer pa … na snidenje na katerem od izobraževanj, ki jih izvajam.”

 

Več o Ireni lahko najdete na njeni spletni strani.